Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       UK navrhuje zápisné až 6400 Kč ročně

UK navrhuje zápisné až 6400 Kč ročně

14.4.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 7, autor: (map)



Univerzita Karlova připravuje vlastní návrh reformy vysokých škol včetně zákona. „Ještě ale není vůbec hotov, zveřejněn bude na konci dubna,“ sdělil Právu mluvčí univerzity Václav Hájek.

Návrh, který však vůbec nemusí projít legislativním procesem s ohledem na říjnové předčasné volby, prý počítá i s poplatkem, který by student hradil při zápisu do nového bloku studia. „Studenti by si museli připravit něco mezi 3200 až 6400 korunami za každý rok na vysoké škole,“ oznámil pro nezávislý server Ukacko.cz kancléř univerzity Tomáš Jelínek. Částka prý není tak vysoká, aby si ji posluchači VŠ nemohli dovolit. Zároveň je však má motivovat k tomu, aby požadovali odpovídající kvalitu výuky.

Návrh údajně počítá i s tím, že by studenti na všech veřejných vysokých školách platili stejné zápisné, studující na více oborech, fakultách či univerzitách by zaplatili zvlášť za každé studium. Škola by si pak mohla sama určit, jak s penězi naloží.

UK, stejně jako Rada vysokých škol, už loni odmítla dokument o reformě VŠ z dílny ministra školství Ondřeje Lišky (SZ). Ten počítal s přípravou školného, i když by se do roku 2010 nezavádělo.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze