Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Premiér Jan Fischer začíná jednat o nových ministrech

Premiér Jan Fischer začíná jednat o nových ministrech

14.4.2009, 07:00, pořad: Zprávy




Daniel TAKÁČ, redaktor

--------------------

Je 7. Dobré ráno. Vítejte u zpráv České televize.

Jan Fischer, nový premiér začíná obsazovat vládní křesla. Mluví se o hodně kandidátech. Nejjistějším z nich je Jan Kohout, ten by měl řídit českou diplomacii, což navrhla sociální demokracie a ODS s tím vyslovila souhlas. Nový kabinet by měl začít vládnou zřejmě 9. května.


redaktor

--------------------

Vláda by podle všeho měla začít úřadovat 9. května. Jejími prioritami bude dokončit předsednictví Evropské unii a dovést zemi k předčasným volbám.


Jan FISCHER, designovaný premiér

--------------------

Nebude to rozhodně vláda vizí, bude to vláda tvrdé práce, často budeme dokončovat rozpracované úkoly.


redaktor

--------------------

Zatím jediné jisté jméno, které se objeví mezi návrhy, je Jan Kohout na post ministra zahraničí. Toho se chystá navrhnout sociální demokracie a podporu má i u ODS.


Mirek TOPOLÁNEK, premiér v demisi /ODS/ /Zdroj: ČRo1, Radiožurnál/

--------------------

My ho budeme společně doporučovat Janu Fischerovi, aby ho akceptoval, protože budeme těžce hledat v dané chvíli jméno lepší.


redaktor

--------------------

Někteří další kandidáti, o kterých se spekuluje, už potvrdili, že nabídku dostali. Například Jan Šebesta na post ministra zemědělství nebo Tomáš Zima, ten by mohl řídit resort školství.


Tomáš ZIMA, děkan, 1. LF UK

--------------------

Byl jsem v minulých dnech osloven s touto nabídkou a o této nabídce vážně uvažuji, že bych ji přijal, samozřejmě v tuto chvíli je to otázka jednání pana premiéra a politických stran.


redaktor

--------------------

A mluví se i o kandidátech na další resorty. Ministerstvo obrany by mohl řídit například dosavadní náměstek Martin Barták. Na postu ministra vnitra by se zase mohl objevit šéf antimonopolního úřadu Martin Pecina, ministrem spravedlnosti by se mohl stát Aleš Pejchal, toho se prezident Klaus už dvakrát pokoušel protlačit do Ústavního soudu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze