Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jsem hezká, když se nalíčím

Jsem hezká, když se nalíčím

3.4.2009, rubrika: Východní Morava, strana: 3, autor: ZDENĚK DVOŘÁK



SOUTĚŽ KRÁSY Nejkrásnější studentka vysoké školy se už potřinácté volila ve Zlíně. Letošní vítězka Jana Marečková z pražské Univerzity Karlovy tvrdí, že v posilovně se kvůli své postavě netrápí, dbá spíše na zdravou stravu.


Zlín - Když mě vyhlásili za vítězku, myslela jsem si, že je to omyl, řekla pár hodin po svém triumfu ve třináctém ročníku Miss Academia Jana Marečková, čtyřiadvacetiletá studentka Karlovy univerzity v Praze. „Jsem teď jako omámená, že vyhraji jsem rozhodně nečekala. Není to tím, že bych měla malé sebevědomí nebo si nevěřila, ale samotné finále mi moc nevyšlo, a tak jsem si myslela, že se po skončení prostě sbalím a pojedu domů. Měla jsem dokonce pocit, že si mě porotci ani nepamatují,“ prozradila dívka s mírami 86-61-91 centimetrů, která soutěžila s číslem osm.


* Změní vám titul Miss Academia život?


Těžko říci, ale zásadním způsobem asi ne. Antropologii, kterou studuji, se chci věnovat i nadále. Konkrétně se věnuji humánní etologii, která se zabývá biologickými základy lidského chování a prožívání. Jinak řečeno zkoumá, nakolik jsme zvířata a nakolik lidi. Na druhou stranu si ale ráda odskočím na předváděcí molo.


* Znamená to tedy, že kariéru modelky tak úplně nezavrhujete? Vítězství na Miss Academia vám zaručuje kontrakt na pět módních přehlídek, třeba se vám to zalíbí...


S předváděním už mám z minula zkušenosti, takže úplně nová zkušenost to pro mě nebude. Jak jsem ale řekla, bude to spíše tak, že si ráda na molo jen odskočím.


* Považujete se za hezkou?


Těžká otázka. Maminka mi vždy říkala, že hezká jsem, ale to snad říkají svým dětem všechny maminky. Když se namaluji, tak se sama sobě líbím, jinak se považuji za normální. Vím ale určitě, že na střední škole jsem žádnou krasavicí nebyla.


* Máte krásně štíhlou postavu. Výsledek dlouhodobé dřiny v posilovně?


V posilovně se určitě nepotím, spíše se zajímám o zdravou výživu a hlídám se v jídle. I když si také umím zahřešit. Třeba nedávno moji rodiče dělali škvarky, a to jsem si dala.


* Kdo vás přihlásil na Miss Academia?


O téhle soutěži jsem se dozvěděla od kamarádky a podrobné informace jsem se dočetla na internetu. Zaujalo mě, že v Miss Academia nerozhoduje jen fyzická krása, ale i inteligence, což vlastně napovídá už její motto: Miss, která má mysl či chcete-li smysl. Přihlášku jsem si poté podala sama.


* Jak jste si soutěž užila?


Moc, setkala jsem se s řadou zajímavých lidí. Holky, které postoupily do finále, byly velmi příjemné a měly jsme si o čem povídat. Bezvadný byl i organizační tým.


* Kromě titulu nejkrásnější české vysokoškolačky jste získala celou řadu cen, mimo jiné i zahraniční zájezd. Kam se vypravíte?


Abych se přiznala, zatím jsem se výhrou nezabývala. Tuším jen, že jde o zájezd do Itálie. Tam se podívám ráda.


* To vás tedy čeká několik překvapení, až se podíváte, co jste vlastně vyhrála. Mimo jiné i poukaz na seskok padákem. Najdete k tomu odvahu?


Padák? To se nejprve musím poradit se svou lékařkou, zda na to vůbec fyzicky mám, když jsem takový lunt, tedy hubená.


* Co říká na váš úspěch váš přítel?


To víte, že je na mě pyšný. Ale on by byl, i kdybych nevyhrála. Na finálový večer mě přišel podpořit, seděl v hledišti Městského divadla.


* Jste teď miss a rozšířenou „nemocí“ královen krásy je, že během několika měsíců po triumfu se rozchází se svými partnery. Nebojíte se něčeho podobného?


To snad hrozí jen misskám z klasických soutěží krásy. Nemám z toho obavy, tímhle způsobem vítězství na Miss Academia náš vztah určitě neovlivní.


* Dosáhla jste velmi ceněného úspěchu. Je dosud největším ve vašem životě?


Těžko říci. Mám už za sebou úspěšně složené bakalářské zkoušky a toho si velice cením. Ale i tohle vítězství je pro mě velice cenné.


* Teď jste v jednom kole, ale až budete mít volnější program, najdete si čas na pořádnou oslavu?


Určitě, oslava bude.


* Kromě soutěže Miss Academia existují ještě další soutěže krásy. Nemáte teď chuť stát se třeba Miss České republiky?


Nikdy jsem si nemyslela, že by se mě taková soutěž mohla týkat. Teď jsem ale trochu na vážkách. Uvidíme.


***


* Jana Marečková - vítězce letošní Miss Academia Janě Marečkové je 24 let - bydlí v Praze, kde na Fakultě Humanitních studií Univerzity Karlovy studuje antropologii - má moravské kořeny, její rodiče pochází z Valašska a Slovácka - do soutěže se přihlásila sama, zaujalo ji soutěžní motto - i přes úspěch v soutěži krásy se chce modelingu věnovat pouze okrajově, zvažuje účast na dalších soutěžích krásy - je zadaná



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze