Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Úctyhodné narozeniny dnes slaví Univerzita Karlova v Praze

Úctyhodné narozeniny dnes slaví Univerzita Karlova v Praze

7.4.2009, 18:12, pořad: Radiofórum




Martin DRTINA, redaktor

--------------------

Úctyhodné narozeniny dnes slaví Univerzita Karlova v Praze. Připomíná si totiž 661 let od svého založení. 7. dubna roku 1348 Karel IV. vdal zakládací listinu pražské univerzity. Ta se tak stala první vysokou školou tohoto druhu ve střední Evropě. Na tento den dnes také připadá takzvaný den vzdělanosti. Jak Radiožurnálu řekl mluvčí univerzity Václav Hájek, od doby svého založení se instituce významně rozrostla. Letošní výročí pak podle něj není jediné.


Václav HÁJEK, mluvčí Univerzity Karlovy v Praze

--------------------

7. dubna 1348 tehdy český a římský král Karel IV. zakládá listinu právě univerzitu právě se 4 fakultami. Dnes Univerzita Karlova má těch fakult celkem 17, nejen v Praze, ale i v Plzni a v Hradci Králové. My slavíme nekulaté výročí 661. výročí založení Univerzity Karlovy, ale v tomto roce v roce 2009 si univerzita a akademická obec připomíná 20 let svobodné univerzity.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze