Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova zvažuje zavedení zápisného

Univerzita Karlova zvažuje zavedení zápisného

Autor: ČTK

20.04. 08:21

Univerzita Karlova začíná uvažovat o tom, že si finančně vypomůže zavedením takzvaného zápisného ve výši několika tisíc korun, které by se platilo každý rok studia. Informují o tom Lidové noviny. Zápisné by podle listu mohlo nahradit školné, o kterém se v případě, že podzimní volby do sněmovny vyhraje ČSSD, už zřejmě nebude uvažovat.

Vláda v současné době dluží českým vysokým školám na jejich vzdělávací činnost až 1,5 miliardy korun.

Zápisné by se na Univerzitě Karlově platilo každý rok studia a činilo by 3200 až 6400 korun. Mluvčí univerzity Václav Hájek řekl, že zatím je to jen neoficiální informace, ale připustil, že o věci se bude za několik týdnů jednat.

Česká konference rektorů vydala minulý týden prohlášení, že vláda dluží českým vysokým školám na jejich vzdělávací činnost až 1,5 miliardy korun. V případě, že se jí deficit nepodaří včas vyrovnat, rektoři budou muset začít šetřit například propouštěním zaměstnanců či snižováním výdajů na technický provoz, tedy i zaostávat za světem v přístrojovém vybavení.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze