Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Liška dnes zveřejní průběh připravy zákona o VŠ

Liška dnes zveřejní průběh připravy zákona o VŠ


Ke zpravodajství: AUDIO


--------------------


Praha 5. března 2009 (ČTK) - Ministr školství Ondřej Liška dnes zveřejní, jak pokračují přípravy zákona o vysokých školách. Přípravy kritizovala například Rada vysokých škol, nejsou prý transparentní a není dost času na kvalitní diskusi s akademiky. Těch se přitom reformy dotknou nejvíc.


Nový zákon by měl být hotov na podzim, podle náměstka ministra Vlastimila Růžičky zatím vypracovali například konkrétnější fungování profesně orientovaných škol a také způsob řízení univerzit.


Přitom už samotný návrh reformy, takzvaná bílá kniha, má mnoho odpůrců. Pod prohlášení, které bílou knihu kritizuje, se dosud podepsalo sedm akademických senátů univerzit a devět senátů jednotlivých fakult. Obávají se, že plánované změny povedou k omezení akademických svobod na úkor ekonomických zájmů.


Dnešní tiskové konference se zúčastní i ekonom Jan Švejnar, který také přispěl k diskusi o podobě zákona.


kli pba






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze