Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Do čela pedagogické fakulty míří žena. Poprvé

Do čela pedagogické fakulty míří žena. Poprvé

3.3.2009, rubrika: METROPOLE PRAHA, strana: 6, autor: pk



PRAHA Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze povede poprvé v historii žena. Rektor Václav Hampl jmenoval do čela fakulty docentku Radku Wildovou. Stane se tak dosud jedinou děkankou Univerzity Karlovy.

„Způsob práce paní docentky Wildové znám velmi dobře, jsem přesvědčen, že je solidním předpokladem jejího úspěšného působení v čele fakulty,“ řekl rektor Hampl.

Wildová získala širokou podporu akademické obce. Zvolena byla téměř jednohlasně, získala 21 hlasů z 22 možných.

Předseda akademického senátu Josef Stracený k tomu dodává: „Docentka Wildová je podle mého názoru svými schopnostmi a osobními charakterovými vlastnostmi nejvhodnějším člověkem pro složitou a nelehkou cestu stabilizace a dalšího rozvoje pedagogické fakulty.“

Jedním z jejích hlavních úkolů bude zlepšit finanční situaci fakulty. „Problémy se snažím řešit, domluvili jsme postup, jakým způsobem finanční situaci konsolidovat. Problém je v tom, že na fakultu přichází skutečně méně peněz, než je na platy zapotřebí. Není zde ale žádný únik peněz,“ upřesnila nová děkanka.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:57

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze