Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Praze se sejdou ministři školství, jednat budou o krizi

V Praze se sejdou ministři školství, jednat budou o krizi

Praha 23. března 2009 (ČTK)

Ministři školství zemí Evropské unie a kandidátských zemí budou dnes v Praze diskutovat o vlivech hospodářské krize na vzdělávání. Neformální zasedání povede ministr Ondřej Liška (Strana zelených) jako zástupce předsednické země EU. O spolupráci škol a zaměstnavatelů k evropským ministrům promluví ekonom a bývalý prezidentský kandidát Jan Švejnar.


Neformální setkání ministrů se koná zpravidla v předsednické zemi, většinou nevyústí v nějaký zásadní závěr. Slouží spíše k předjednání stanovisek pro oficiální bruselské summity. Školství nepatří mezi společné politiky EU, systémy vzdělávání si určují jednotlivé státy samy. Přesto by mohlo zasedání přinést zajímavé postřehy vzhledem k vlivu krize na investice do vědy, výzkumu a vzdělání.


Česká republika předsedá Evropské unii v první polovině tohoto roku. Praha už hostila neformální zasedání ministrů spravedlnosti a vnitra, sešli se zde také ministři obrany a ministři pro rodinu. Některé schůzky ministrů se konají mimo Prahu. Například ministři práce a sociálních věcí jednali v lednu v Luhačovicích.


hck kli hš




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze