Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita dostane čtvrt miliardy

Univerzita dostane čtvrt miliardy

18.3.2009, rubrika: Morava a Slezsko, strana: 6, autor: čtk



OLOMOUC Více než 266 milionů korun dostane na své vzdělávací projekty olomoucká Univerzita Palackého z evropských fondů.

Svými 32 schválenými projekty se stala nejúspěšnější vysokou školou v Česku v počtu schválených projektů i v celkové získané sumě. V celé republice se bude mezi vysoké školy rozdělovat 1,2 miliardy korun. „Do první výzvy Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost jsme poslali celkem 93 projektů, přibližně třetina z nich byla schválena,“ uvedl kancléř univerzity Rostislav Hladký. Vysoký počet podaných projektů znamenal i to, že zhruba každý pátý, který se v Česku dostal před schvalovací komisi, byl z olomoucké univerzity. V celé republice bylo vysokými školami podáno 494 projektů.

Na druhém místě v úspěšnosti přijatých projektů je s počtem devatenáct brněnská Masarykova univerzita, třetí v žebříčku figuruje s devíti projekty Vysoké učení technické rovněž z Brna. Karlova univerzita je spolu s dalšími pěti školami na jedenáctém místě se dvěma úspěšnými projekty s hodnotou kolem 13 milionů korun.

Mezi osmi fakultami Univerzity Palackého mají hned tři po osmi přijatých projektech – filozofická, lékařská a přírodovědecká.

Projekty se nejčastěji zaměřily na studijní programy, inovaci distančního studia, modernizaci didaktických metod, spolupráci se zahraničními vzdělávacími a vědeckými institucemi a zapojování do mezinárodních projektů či sítí.

Univerzita Palackého by chtěla v budoucnu evropské finance využít i na další rozvoj z Operačního programu výzkum a vývoj pro inovace. Důraz chce klást na rozvoj biotechnologií a lékařský výzkum. Získat by mohla až šest miliard korun. Jde o plány, jejichž horizontem je rok 2015.

Za dvacet let Univerzita Palackého čtyřnásobně zvýšila počet studentů, nyní je jich asi 22 tisíc.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze