Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Bílá kniha pod palbou kritiky

Bílá kniha pod palbou kritiky

17.3.2009 | rubrika: Zpravodajství, strana: 3, autor: (map)



Po včerejším vypjatém jednání mezi zástupci Filozofické fakulty UK v Praze a ministrem školství Ondřejem Liškou (SZ) kritika na adresu vládní Bílé knihy terciárního vzdělávání přetrvává.

Zástupci akademického senátu tvrdí, že věcný záměr nového vysokoškolského zákona, který Liška z Bílé knihy připravuje, omezuje samosprávné fungování vysokých škol.

„V podstatě jde o překlopení finální verze Bílé knihy do formy věcného záměru zákona,“ řekl Právu Petr Christov, předseda akademického senátu Filozofické fakulty UK s tím, že na současnou verzi návrhu zákona je uvaleno ze strany ministerstva embargo a vysoké školy ji nemají k dispozici. Podle děkana fakulty Stehlíka musí ministerstvo školství nejprve stanovit teze reformy vysokého školství a poté teprve sepsat zákon.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze