Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti pro Kaplického

Studenti pro Kaplického

5.2.2009, rubrika: Lidé, strana: 15, autor: (jpš)



DEMOKRACIE STAVÍ


Občanská iniciativa Demokracie staví pořádá ve čtvrtek 5. února na pražském Staroměstském náměstí manifestaci na podporu výstavby nové Národní knihovny podle návrhu zesnulého architekta Jana Kaplického.

Hlavními organizátory této akce jsou studenti. »Naším cílem je zahájit konstruktivní, pokud možno apolitickou debatu na téma knihovna. Jsme přesvědčeni, že budova, tak jak ji pan Kaplický navrhl, by byla pro Prahu přínosem,« řekla týdeníku Ekonom Martina Bělíková (20).

Studentka práv a politologie na pražské Univerzitě Karlově dala první podnět ke vzniku celé iniciativy, když po Kaplického smrti vytvořila na internetovém komunitním serveru Facebook specializovanou diskusní skupinu.

Už se do ní zapojilo 23 tisíc lidí, zhruba tři tisícovky prý přislíbily, že se manifestace zúčastní.

Bělíkové s přípravou pomáhá pětice přátel, též z řad studentů českých i zahraničních vysokých škol. Například Jan Libíček studuje na univerzitě v Oxfordu, Tomáš Maule na Londýnské univerzitě.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:51

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze