Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Británii náhle zemřel český velvyslanec Jan Winkler

V Británii náhle zemřel český velvyslanec Jan Winkler


Londýn/Praha - V Londýně ve věku 52 let náhle zemřel český velvyslanec Jan Winkler.


"Zpráva o úmrtí pana velvyslance hluboce zasáhla všechny jeho přátele a kolegy z diplomatické služby. Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg v kondolenčním dopise vyslovil jménem svým, ministerstva i celé České republiky upřímnou soustrast rodině pana velvyslance," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.


Winkler, absolvent Právnické fakulty UK, platil za vynikajícího odborníka v oblasti mezinárodních vztahů. V minulosti dvakrát působil v Černínském paláci jako náměstek ministra pro bezpečnost. "Česká republika tak ztratila jednoho z nejvýznamnějších a nejváženějších diplomatů," uvedl ministr Schwarzenberg.


Winkler byl ženatý, měl tři dětí. Před rokem 1989 působil jako právník ve státním podniku Československé státní dráhy, poté se věnoval akademické dráze. Byl kvestorem Univerzity Karlovy. (ExternĂ­ odkaz podrobný životopis naleznete zde) Odtud pak pokračoval do státních služeb.


O nástupci Jana Winklera na postu zplnomocněného velvyslance pro Velkou Británii a Severní Irsko zatím není rozhodnuto.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:53

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze