Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Hradec se mění v univerzitní město. Studenti mohou vybírat z osmi fakult

Hradec se mění v univerzitní město. Studenti mohou vybírat z osmi fakult

Hradecký deník| 18.2.2009 | rubrika: Hradecko | strana: 3 | autor: (sir)



Hradec Králové/ Pouhých deset dní zbývá maturantům i dalším zájemcům o studium na vysoké škole. Poslední přihlášky, které studijní oddělení fakult přijmou, budou muset mít razítko z 28. února.

V krajském městě kromě domácí hradecké univerzity sídlí i dvě fakulty pražské Univerzity Karlovy a také Univerzita Obrany. Nově se od nastávajícího akademického roku otevřou dveře Fakulty stavební pražského Českého vysokého učení technického. Ve městě však působí i soukromá Metropolitní univerzita Praha, která nabízí studium mezinárodních vztahů a veřejné správy.

„Každoročně mají studenti největší zájem o studium na fakultě informatiky a managementu. Avšak ani pedagogická fakulta a fakulta filozofická nejsou pozadu,“ říká kancléř Univerzity Hradec Králové Ondřej Tikovský.

Ta jako jediná v republice nabízí kupříkladu studium v oborech politologie se zaměřením na Latinskou Ameriku či Afriku.

Nově otevřenými obory, které první studenty přivítaly teprve v loňském roce, jsou na pedagogické fakultě Bezpečnost práce v nevýrobní sféře a Speciálně pedagogická péče o osoby s poruchami komunikace. Karlova univerzita má v krajské metropoli dvě ze svých fakult: lékařskou a farmaceutickou. Obě úzce spolupracují s hradeckou nemocnicí, kde je umístěno i jedno z výukových center. Zájem uchazečů je však každoročně obrovský.

Letos má šanci uspět v oboru Všeobecné lékařství 165 uchazečů a v oboru Zubní lékařství jen 35 zájemců.

V bakalářských programech je situace obdobná. Na ošetřovatelství i specializaci ve zdravotnictví je volných 30 míst.


Více informací o termínech přijímacích zkoušek a případných podmínkách přijetí najdete na webové adrese: hradecky.denik.cz/vysoka


Foto popis|

Region| Východní Čechy



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze