Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministerstvo školství představí plány pro nový školní rok

Ministerstvo školství představí plány pro nový školní rok

ČTK, 27.08.2009

Ministerstvo školství dnes představí své plány pro nadcházející školní rok. Hlavně středoškoláky čekají velké změny, kromě nejistých státních maturit totiž startuje letos v prvních ročnících školská reforma. Úřad dále zveřejní statistiky o počtu dětí v základních a středních školách.

Ministryně školství Miroslava Kopicová bude hovořit na tiskové konferenci také o napjatém rozpočtu svého úřadu. Kvůli krizi zřejmě dostane ministerstvo v příštím roce méně peněz, což by se mohlo neblaze projevit i na platech učitelů. Ministerstvo chce proto maximálně využít financování různých vzdělávacích projektů z evropských fondů. Evropské peníze by tak měly jít třeba na prohloubení školské reformy.

Případné změny a reformy ve školství ale bude mít v příštím školním roce na bedrech hlavně nový ministr či ministryně, o které se rozhodne po říjnových volbách.

kli mkv




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:19

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze