Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kurz českého jazyka pro krajany v Dobrušce

Kurz českého jazyka pro krajany v Dobrušce

http://www.rozhlas.cz/hradec/zpravy/_zprava/615835

V Dobrušce se po celý srpen koná tradiční kurz češtiny pro krajany. Letošního ročníku se ve studijním středisku Ústavu jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy účastní na 70 zájemců z 36 zemí světa. Kromě vlastního jazykového vzdělávání je čeká i seznámení se s životem v České republice. Šest desítek zájemců získá stipendium české vlády a letošního 19. ročníku se účastní navíc devět samoplátců. Krajané se věnují češtině z různých důvodů. Většinou mají buď sami nebo v rodině partnera české předky. To je také vede k práci v místních českých komunitách a ke sledování českých médií na Internetu.

Podrobnosti k výběru účastníků řekl Českému rozhlasu vedoucí kurzu Daniel Křivánek z Univerzity Karlovy: "Mohou požádat samozřejmě krajané, kteří jsou nějak aktivní v krajanském hnutí. Ti dostanou doporučení svého spolku, pošlou to na ambasádu, pak komise z ministerstva školství, ministerstva zahraničí a z našeho ústavu vybírá těch 60 účastníků pro těch 60 stipendijních míst."

Výuce češtiny se letos věnují krajané ve věku od 13 do 90 let. Kromě učení je čeká i seznamování s českou historií, hudbou, architekturou i se současným životem v České republice. Dále kulturní, sportovní i turistické akce a výlety na zajímavá místa.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze