Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti šesti vysokých škol zahájili stáž v temelínské elektrárně

Studenti šesti vysokých škol zahájili stáž v temelínské elektrárně

http://jiznicechy.regiony24.cz/17-60977-studenti-sesti-vysokych-skol-zahajili-staz-v-temelinske-elektrarne

(TEMELÍN) Studenti šesti vysokých škol absolvují dvoutýdenní stáž v Jaderné elektrárně Temelín. Ze stovky přihlášených studentů jich vybrali třiadvacet.

Letní prázdniny jsou teprve v polovině, v temelínské elektrárně se však intenzivně vyučuje. Od 3. srpna tam absolvuje dvoutýdenní odbornou stáž 23 studentů z šesti českých vysokých škol technického zaměření - ČVUT Praha, ZČU Plzeň, TÚ Liberec, MFF UK Praha, VŠCHT Praha a VUT Brno. V Temelíně se koná čtvrtý ročník Letní univerzity.

„Také letos jsme pro studenty připravili program plný školení, přednášek a besed s našimi i externími odborníky. V programu mají i návštěvy jaderných bloků a dalších důležitých míst v elektrárně. Letní univerzita představuje pro studenty zajímanou příležitost seznámit se s prostředím elektrárny a třeba začít uvažovat, že tady po skončení školy začnou pracovat. Platí to i naopak. My, jako zaměstnavatel máme možnost studenty poznat a s některými začít spolupracovat ještě během jejich studia,“ uvedl Pavel Šimák, který stál před čtyřmi lety u vzniku Letní univerzity.

„Jsem na začátku studia a rád bych si zvolil jako specializaci energetiku. Proto jsem využil možnost Temelín podrobně poznat. I tato znalost prostředí jaderné elektrárny mi určitě pomůže při budoucím rozhodování o mém profesním uplatnění,“ vysvětlil důvody své účasti student druhého ročníku Fakulty strojní ČVUT Praha Václav Smolík.

Jeho kolega ze čtvrtého ročníku stejné fakulty Ondřej Dedera řekl, že již jednou měl možnost Temelín navštívit. "Považuji ho za špičku. Od univerzity si slibuji, že elektrárnu poznám více do hloubky. Studuji obor energetika a rád se podívám, jak vše funguje v praxi,“ uvedl.

Studenti se během dvou týdnů zúčastní přednášek na téma jaderná, nejaderná a elektrická část elektrárny. Setkají se s vedením elektrárny a třeba se svými budoucími kolegy operátory. Někteří z nich jsou absolventy i předchozích ročníků Letní univerzity. Ta vyvrcholí vědomostním testem a vyhlášením krále Letní univerzity v pátek 14. srpna.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze