Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Do Počerad zavítaly tři stovky lidí

Do Počerad zavítaly tři stovky lidí

Žatecký a lounský deník, 11.08.2009, rubrika: ŽATECKO A LOUNSKO, autor: OTA SCHNEPP

Počerady/Veliké pozornosti návštěvníků se během prvního pololetí těšily dvě ze čtyř hnědouhelných elektráren Skupiny ČEZ na severu Čech. Elektrárnu Počerady si prohlédlo během jedenácti exkurzí a jedné čtyřdenní praxe 289 lidí. Elektrárna Prunéřov je na tom ještě lépe, v rámci šestadvaceti exkurzí do ní zavítalo 683 osob. Celkem si tak elektrárny prohlédlo 972 osob.

Zbylé severočeské elektrárny, Tušimice a Ledvice, jsou pro veřejnost stejně jako loni uzavřeny kvůli modernizaci a výstavbě nového zdroje.

"Tradičně byli u nás první týden po Velikonocích na čtyřdenní praxi studenti ČVUT Praha, kteří studují obor Energetické stroje a zařízení. Bylo jich třináct a tři pedagogové. Šlo o jubilejní, již patnáctou praxi této pražské vysoké školy v Počeradech," řekla Marie Šlajchová, asistentka ředitele Elektráren Počerady a Ledvice.

Kromě patnácti kolegů energetiků z Rumunska, Polska a Bulharska zavítali na prohlídku elektrárny i významní zákazníci Skupiny ČEZ. Celkem šlo o 75 osob rozdělených do tří exkurzí.

"Provoz klasické energetiky si rovněž přijelo prohlédnout osm kolegů ze směnové údržby Elektrárny Dukovany," dodala Marie Šlajchová.

Podstatná část návštěvníků ovšem pocházela z řad studentů a jejich pedagogického doprovodu různých středních a vysokých škol. Elektrárnu Počerady si tak prohlédlo šedesát osob z Gymnázia Louny a stejný počet jich přijel z Gymnázia v Litvínově. Západočeská univerzita v Plzni se na celkovém počtu návštěvníků podílí deseti a Univerzita Karlova v Praze 25 osobami. Ze Střední zemědělské a ekologické školy v Žatci se vydalo na exkurzi dvacet studentů a učitelů.

U Elektrárny Počerady letošní návštěvnost zatím dosáhla přibližně 43% hodnot za celý loňský rok, kdy si elektrárnu prohlédlo 673 osob. V případě Elektrárny Prunéřov II je to zatím 73,5%, přičemž loni do ní za celý rok zavítalo 930 osob.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze