Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Havel chystá velký koncert. Slavnostní koncert a mezinárodní konference Už je to tady proběhne 14. listopadu

Havel chystá velký koncert. Slavnostní koncert a mezinárodní konference Už je to tady proběhne 14. listopadu

Metro, 11.08.2009, rubrika: Domov, Autor: Lucie Lukačíková

PRAHA/Dvacet let od pádu totality bude každý slavit různě. Bývalý prezident Václav Havel se rozhodl, že uspořádá koncert. Tomu bude předcházet mezinárodní kolokvium nazvané Už je to tady.

Na pozvání Václava Havla dorazí 14. listopadu hvězdy jako Suzanne Vega či Renée Flemingová. Vše bude přenášet Česká televize. Akce vzniká pod vedením Václava Havla spolu s neziskovými institucemi Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97, Nadace Forum 2000 a Knihovna Václava Havla.

V sobotu 14. listopadu dopoledne proběhne v rámci kolokvia ve velké aule Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze diskuse, které se zúčastní světové i domácí osobnosti intelektuálního a veřejného života. Od 20 hodin je v Pražské křižovatce na Anenském náměstí na programu koncert. "Půjde o unikátní vystoupení umělců, kteří mají přátelský vztah k naší zemi a k našemu někdejšímu sebeosvobozovacímu úsilí. Zpěváky doprovodí Pražská komorní filharmonie řízená Jiřím Bělohlávkem," uvedla Sabina Tančevová, tajemnice Václava Havla.

Během koncertu promluví také dva významní intelektuálové z východní a západní strany bývalé železné opony polský myslitel Adam Michnik a francouzský filozof a politolog André Glucksmann.

"Osobní pozdrav koncertu přislíbil i prezident republiky Václav Klaus, ze záznamu koncert pozdraví i některé významné světové osobnosti," dodala Sabina Tančevová.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze