Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Novou náměstkyní ministryně bude expertka Světové banky Jana Matesová

Novou náměstkyní ministryně bude expertka Světové banky Jana Matesová

3.9.2009


Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová zrušila k datu 5. září 2009 pozici náměstka pro evropské záležitosti. Tato funkce byla zřízena kvůli přípravě českého předsednictví v Radě EU, které skončilo 30. června tohoto roku. Místo toho zřídila ministryně novou funkci náměstkyně pro strategii reformy vzdělávací soustavy.


Funkci náměstka pro evropské záležitosti dosud vykonával Jakub Dürr.


„Poděkovala jsem panu náměstkovi za jeho práci v době českého předsednictví. Myslím, že byl vynikající. Předsednictví se všemi svými dozvuky už je ale za námi, a tak je ukončení naší spolupráce naprosto logické. Před ministerstvem teď stojí úplně jiné úkoly," řekla po setkání se svým odcházejícím náměstkem ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová.

Nová náměstkyně připraví reformu financování

Novou náměstkyní pro strategii reformy vzdělávací soustavy bude k datu 5. září 2009 jmenována bývalá zástupkyně České republiky ve Světové bance Jana Matesová. Její agenda však bude pochopitelně zcela jiná, než jak tomu bylo u Jakuba Dürra.


„Na budoucí paní náměstkyni čekají naprosto odlišné úkoly. Jako špičková finanční expertka s bohatou praxí ze Světové banky se Jana Matesová zaměří především na přípravu reformy financování školství, včetně koordinace strategických evropských projektů. Význam této agendy dramaticky roste a ministerstvo potřebuje ve světle současné ekonomické krize urychlit práce na novém efektivnějším systému financování českého školství," vysvětlila svůj krok ministryně Kopicová.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze