Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministerstvo zveřejní názory tisíců akademiků na české VŠ

Ministerstvo zveřejní názory tisíců akademiků na české VŠ

ČTK, 3.09.2009

Ministerstvo školství dnes zveřejní výzkum, který zjišťoval názory tisíců akademiků na stav českých vysokých škol. Dotazníky rozeslali v květnu údajně všem 24.000 českých akademiků, podle jejich připomínek chce úřad připravit reformu vysokých škol. Vyučujících se v anketě třeba ptali, jak jsou spokojeni s příjmy nebo jak hodnotí hospodaření vysokých škol.

Na přípravu reformy vysokých škol získalo ministerstvo asi 90 milionů korun z evropských fondů. Peníze investuje hlavně do různých průzkumů, za což sklidilo množství kritiky. Podle sociologa Petra Matějů, který reformu připravuje, se názory akademiků zapracují do návrhu zákona o vysokých školách.

První návrh změn připravilo ministerstvo loni na jaře, školy jej však odmítly. Nelíbil se jim třeba navržený způsob financování, změny v obsazení správních rad vysokých škol a ani předpokládaná užší spolupráce se soukromým sektorem.

kli pba




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze