Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Sedláček „rupnul“ a zopakuje si doktorské studium

Sedláček „rupnul“ a zopakuje si doktorské studium

15.10.2009, rubrika: Ekonomika, strana: 2 | autor: IVA ŠPAČKOVÁ, iDNES.cz



Praha - Ekonom ČSOB a bývalý člen vládního NERV Tomáš Sedláček (foto) neobhájil v dubnu svou doktorskou práci na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

„Byl jsem tehdy velmi překvapen, ale fakultu mám rád, proto jsem znovu nastoupil do prvního ročníku,“ řekl Sedláček. Informace o tom, že kvůli neúspěchu musel fakultu opustit, vyšla najevo až nyní. Uveřejnil ji server iHNED.cz, který ji získal z říjnového vydání fakultního časopisu Sociál.

V Sedláčkově 130stránkové práci o ekonomické antropologii chyběla jakákoli čísla, vzorce či grafy. A právě to mohl být jeden z důvodů, proč Sedláček práci neobhájil. „Byla to spíš práce z morální filozofie, čemuž se na institutu nevěnujeme. Nepracovala s aktuální literaturou, navíc část, která kritizovala formalizovanou, tedy matematickou ekonomii, byla úplně mimo,“ řekl serveru zástupce ředitele institutu a člen oborové rady Martin Gregor.

Sedláček tomuto vysvětlení nerozumí. „Podobně zaměřené práce jsem na fakultě odevzdával už několikrát a získával jsem za ně ocenění,“ dodává s tím, že rada zaměření jeho práce schválila a nikdo proti ní až do zkoušek neměl výhrady. Rada práci nakonec zamítla, čímž Sedláčka zároveň vyhodila ze studia. Jinak by totiž překročil osmiletý časový limit doktorského studia.

Knižní verze Sedláčkovy doktorské práce vydaná pod titulem Ekonomie dobra a zla přitom patří k bestsellerům. Na pulty se dostala v červnu a dodnes vede žebříček nejprodávanější naučné literatury.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze