Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Z blogů iDNES.cz

Z blogů iDNES.cz

13.10.2009, rubrika: Názory, strana: 8, autor: JAROSLAV MATĚJKA



Podvody na školách


Na našich vysokých školách bezpochyby kvalita je. V poslední době víc prohlížím závěrečné práce dostupné na webu a našel jsem řadu opravdu úctyhodných a kvalitních (věřím, že neopsaných a nekoupených) bakalářských prací. Jak je to obecněji?

Možná, že je to horší nahoře než dole. Začneme-li shora, pak vzpomeňme na diplomovou práci nadějného politika Standy Grosse. Na Právnické fakultě UK v Praze odevzdal diplomovou práci v rozsahu asi 50 stran, která prý byla složená v podstatě z kopií údajů ze statistické ročenky. Pak dělal doktorát v Plzni, tam možná napsal skutečnou práci (nebo taky ne). Na blogu jednoho z našich novinářů - pana hraběte, který nemá rád Václava Klause - se dočteme, jak je těžké dohledat práce, na jejichž základě se náš dnešní prezident stal nejprve docentem a pak profesorem. Práce prý byly označeny za neveřejné, podařilo se najít jen jednu a skládala se prý z fotokopií textu několika článků, které Klaus pilně publikoval v zahraničí a popisoval v nich naši úspěšnou ekonomickou reformu.

Závěrem je třeba pochválit ty vysoké školy, které zavedly zveřejňování závěrečných prací na webu, a vystavují se tak veřejné kritice i chvále (a neporušují zákon, který říká, že tyto práce jsou veřejné).


O autorovi| JAROSLAV MATĚJKA matejka.blog.iDNES.cz



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze