Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Turbotituly se rozdávaly i na FSV v Praze

Turbotituly se rozdávaly i na FSV v Praze

26.10.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 2, autor: (zr)



Vysokoškolské tituly se snadno a rychle rozdávaly před lety i na Fakultě sociálních věd (FSV) Univerzity Karlovy v Praze, tvrdí ve své práci nový děkan fakulty Jakub Končelík.

Podle něj získala doktorské tituly ne úplně běžným způsobem celá řada starších pedagogů. A to proto, aby mohli zůstat ve funkcích. Děkan ale věří, že si je všichni zasloužili.

„V nedávných letech udělila fakulta sociálních věd doktorský titul Ph. D. řadě svých starších pedagogů, kteří dosud neměli vědeckou hodnost a potřebovali ji pro setrvání ve funkcích – tito pedagogové absolvovali ‚doktorské‘ studium v rekordně krátkých časech,“ napsal před několika měsíci Končelík před volbou děkana.

Nyní, poté, co byl děkanem této fakulty zvolen, mírní svá slova, ale za textem si přesto stojí. „Mělo to proběhnout v nějakém rozumnějším duchu, ale v žádném případě nepochybuji o tom, že jsou to lidi, kteří si tu vědeckou hodnost zaslouží,“ řekl televizi Prima Končelík.

Podle jeho zprávy ale bylo dřív klidně možné získání doktorského titulu za dva roky, a to dokonce i pro ty, kteří nikdy nepublikovali žádný odborný text.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze