Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Doktorát na FSV UK získalo rychleji devět lidí, o podvod ale prý nejde

Doktorát na FSV UK získalo rychleji devět lidí, o podvod ale prý nejde

27.10.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 3, autor: (ČTK)



Na Fakultě sociálních věd (FSV) Univerzity Karlovy v Praze získalo od roku 2000 nestandardně rychle doktorát devět lidí. Vyplývá to z bleskové kontroly, která včera na škole proběhla podle tzv. matriky studentů. Podle mluvčího univerzity Václava Hájka jde ale pravděpodobně o odborníky, kteří dříve nemohli získat titul z politických důvodů.

„Většinu z těchto absolventů tvoří přední, světově uznávaní odborníci, kteří například z politických důvodů nemohli v minulém režimu získat titul kandidát věd a po roce 2000 doktorské studium absolvovali jako podmínku pro následné habilitační nebo profesorské řízení,“ sdělil Hájek. Přesné výsledky kontroly zveřejní univerzita dnes.

Škola ke kontrole přistoupila kvůli výrokům děkana fakulty Jakuba Končelíka, že někteří starší pedagogové získali tituly ne úplně běžným způsobem. Podle TV Prima napsal před několika měsíci Končelík, ještě jako kandidát na děkana, ve své práci, že FSV udělila tituly Ph. D. řadě svých starších pedagogů, kteří dosud neměli vědeckou hodnost a potřebovali ji pro setrvání ve funkcích.

Tito lidé tak prý získali tituly za rekordně krátkou dobu. Zároveň však uvedl, že nepochybuje o tom, že si vědecké tituly zaslouží. Běžná doba doktorského studia je tři roky, na FSV získalo doktorský titul osm lidí za dobu kratší než dva roky, jeden dokonce za méně než rok.

(map,



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze