Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       1. LF UK má nové prostory

1. LF UK má nové prostory

26.10.2009    Zdravotnické noviny  str. 12  Aktuality (leo)

V polovině října byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná budova 1. LF UK v Praze 2 v ulici U nemocnice. Upravené prostory jsou určeny pro potřeby výuky na fakultě. Budova, která původně sloužila fakultnímu Patologicko-anatomickému ústavu, bude využita pro potřeby Ústavu dějin lékařství a Ústavu vědeckých informací (knihovna a oddělení výpočetní techniky). V suterénu jsou umístěny převážně depozitáře knižního fondu a půjčovna knih s volným výběrem, dále se zde nachází technické a hygienické zázemí pro zaměstnance. V přízemí jsou výukové prostory, posluchárna, počítačové místnosti, centrální šatna a pracovny Ústavu dějin lékařství. V prvním patře pak studovny a pracovny Ústavu vědeckých informací včetně bibliografického a didaktického oddělení. Kromě úprav interiérů proběhla také rekonstrukce exteriéru budovy včetně střechy.

Celkové náklady na rekonstrukci, která byla zahájena 1. října 2008, činí 112 milionů korun. Budovu slavnostně uvedl do provozu děkan 1. LF UK profesor Tomáš Zima za účasti ministryně zdravotnictví Dany Juráskové, ministryně školství Miroslavy Kopicové, prorektora UK Stanislava Štecha, pražského primátora Pavla Béma a řady osobností z oblasti medicíny.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze