Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Školy jsou na handicapované studenty připravené

Školy jsou na handicapované studenty připravené

Opavský a Hlučínský deník, 21.10.2009

Praha

Sedmdesát osm procent vysokých škol v Česku má bezbariérový přístup a 60 procent je vybaveno specializovanými centry pro pomoc handicapovaným studentům. Uvedené informace vyplývají z výzkumu Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Výzkum ukázal, že padesát osm procent škol realizuje projekty na podporu studentů se zdravotním postižením. Celkově na vysokých školách v Česku v loňském školním roce studovalo 523 postižených studentů. Z toho 85 procent působilo na státních vysokých školách a 15 procent na soukromých. Nejvíc studentů se zdravotním postižením, a to 296, studuje na státní Masarykově univerzitě v Brně, ze soukromého sektoru pak na Metropolitní univerzitě Praha, o. p. s. (66 handicapovaných studentů).


(kaz)





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:32

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze