Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Praha podpoří téměř 0,5 mld. Kč z ev. peněz vědeckovýzkumné projekty, které musí mít další využití

Praha podpoří téměř 0,5 mld. Kč z ev. peněz vědeckovýzkumné projekty, které musí mít další využití

20.10.2009


Webreporter.cz, Autor:Barbora Bělinová


PRAHA (WR) - Modernizace výzkumu léčby AIDS ve Fakultní˙nemocnici Na Bulovce, nové vybavení vědeckých laboratoří na Karlově univerzitě, ale i zdokonalení výzkumu v˙pivovarnictví, to vše projednávala Rada hlavního města Prahy. V˙rámci druhé výzvy Operačního programu Praha - Konkurenceschopnost se schvalovaly projekty zaměřující se na spolupráci výzkumných institucí s˙praxí. Vědecké instituce, vysoké školy, ale například i soukromé firmy, měly jedinečnou možnost získat v˙rámci druhé výzvy dotace na podporu výzkumných a vývojových aktivit. Podmínkou však bylo vytvořit partnerství s˙organizací, která výsledky výzkumu dokáže prakticky využít. Z˙celkových 47 projektů nakonec příspěvky z˙Evropské unie získalo 13 v hodnotě 441 milionů korun. "Propojení samotného výzkumu s praxí je velmi důležité. Nejen, že to popohání vědu dopředu, ale zároveň ji také pomáhá financovat. Podpořili jsme například projekt Fakultní nemocnice Na Bulovce; získala přes 13 milionů na nové technické vybavení laboratoří zabývajících se výzkumem AIDS. Spolupracuje na něm s˙Karlovou univerzitou," řekla náměstkyně primátora Markéta Reedová, která má evropské fondy v Praze na starosti.˙Příspěvky získal i Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Za evropské peníze tak bude nakoupena varní souprava, která umožní testovat a vyvíjet nové technologie vaření piva.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:32

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze