Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova a Akademie věd spojí síly v projektu BIOCEV

Univerzita Karlova a Akademie věd spojí síly v projektu BIOCEV

Partnerskou smlouvu projektu BIOCEV podepsali včera zástupci Univerzity Karlovy a šesti ústavů Akademie věd ČR.

11.11. 2009, autor: Petr Kotek

ExternĂ­ odkaz BIOCEV je společným projektem UK a šesti ústavů AV ČR a jeho program je postaven na třech základních pilířích znalostního trojúhelníku: výzkum a vývoj, transfer výsledků výzkumu do praxe a výuka a vzdělávání.


Hlavním cílem projektu BIOCEV je soustředit vzájemně se doplňující týmy renomovaných odborníků, dosud rozptýlených v několika partnerských pracovištích Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR, doplnit je nově vytvořenými výzkumnými týmy mladých talentovaných vědců a zahraničními experty a vytvořit biotechnologické a biomedicínské centrum výzkumu s ambicí evropského centra excelence.


Důležitým faktorem pro splnění této mise je zapojení Centra BIOCEV do sítí evropských konsorcií Euro-BioImaging a INFRAFRONTIER v rámci ESFRI (Evropské strategické fórum pro výzkumné infrastruktury) a spolupráce s renomovanými evropskými partnery.


Pět odborných programů

Univerzita Karlova (UK) je klíčovým partnerem projektu. Je zastoupena Přírodovědeckou fakultou UK (PřF UK) a 1. lékařskou fakultou UK (LF UK) a reprezentuje v rámci znalostního trojúhelníku především složky základního výzkumu a vzdělávání.


Vědecko-výzkumný záměr BIOCEV je založen na pěti odborných programech


(Funkční genomika, Buněčná biologie a virologie, Strukturní biologie a proteinové inženýrství, Biomateriály a tkáňové inženýrství a Vývoj léčebných a diagnostických postupů). Programy byly zvoleny tak, aby pokryly moderní směry v biomedicíně a biotechnologii a zároveň reflektovaly prioritní směry Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací ČR.


Petr Kotek, Právo








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze