Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Konference k výročí pádu komunismu

Konference k výročí pádu komunismu

14.11.2009, 12:00, pořad: Zprávy




Aneta SAVAROVÁ, moderátorka

--------------------

Vítám vás u poledních zpráv. Dobrý den.

Václav Havel, Madeleine Albrightová, Jacques Rupnik a Petr Pithart, nejen tito hosté se účastní celodenní konference k výročí pádu komunismu nazvané Svoboda a její nepřátelé. Ve Velké aule Filozofické fakulty Univerzity Karlovy diskutují o dvou hlavních aspektech tématu svobody ve vztahu k revoluci a jejím důsledkům, filozofickém a geopolitickém. Večer konferenci zakončí v Pražské křižovatce slavnostní koncert za účasti Suzanne Vega, Joan Baez nebo Lou Reeda.


Václav HAVEL

--------------------

Neskončila éra, éra diktatur a totalitních systémů v té, ona možná skončila v té klasické podobě, jak ji známe z 20. století, ale rodí se nové, daleko sofistikovanější způsoby, způsoby ovládání, ovládání společnosti a vyžaduje to bdělost, opatrnost, obezřetnost, studium, nadhled. Já bych, mám-li uzavřít, uzavřít vzletným zvoláním, tak bych zvolal - Lidé, bděte.


Aneta SAVAROVÁ, moderátorka

--------------------

Já ještě doplním, že přímý přenos konference můžete sledovat ve 12:05 a ve 14 hodin na Čtyřiadvacítce. Slavnostní koncert odvysílá Česká televize na prvním programu od 20 hodin.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze