Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Česko si připomíná 20.výročí pádu komunismu

Česko si připomíná 20.výročí pádu komunismu

15.11.2009, 18:00,, pořad: Zprávy




Eva ODSTRČILOVÁ, moderátorka

--------------------

Česko si v těchto dnech připomíná dvacáté výročí pádu komunismu. Oslavy začaly sobotní diskusí pěti stovek studentů pražské Univerzity Karlovy s předními evropskými osobnostmi, které přispěly ke konci totality. Jedním z hostů byla i bývalá ministryně zahraničí Spojených států Madeleine Albrightová. Ta v České televizi zdůraznila, že do budování demokracie by se mělo zapojovat víc lidí. Podle ní jsou lidé z porevolučního vývoje skeptičtí ve všech zemích bývalého východního bloku.


Madeleine ALBRIGHTOVÁ, bývalá ministryně zahraničí USA

--------------------

Já jsem právě udělala jeden takovej výzkum a vlastně byla taková euforie po těch revolucích, je to všude, že to není zrovna teď, jak si to lidi představovali. A lidi trošku se musí říct, že pod komunismem si zvykli na to, že něco je pro ně furt dělaný, že si to nemusejí dělat sami. Ale není to jenom tady.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze