Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Termín ukončení výzkumu studentů vysokých škol prodloužen

Termín ukončení výzkumu studentů vysokých škol prodloužen

Výzkum studentů vysokých škol, který měl být původně ukončen k 31. říjnu, bude probíhat až do 20. listopadu. Prodloužení termínu je způsobeno zdržením ze strany studijních oddělení některých fakult v předávání výzev studentům k účasti na výzkumu a zároveň nečekaně velkým zájmem studentů.


Praha 2. listopadu 2009

Podle ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavy Kopicové zpoždění projektu nijak neublíží. „Naším cílem je získat 15 tisíc vyplněných dotazníků. Přes problémy s předáváním výzev k vyplnění dotazníku na některých fakultách bylo do konce října vyplněno již přes 10 tisíc dotazníků. Studenti ale dotazník vyplňují s velkým zájmem. Více než 80 % těch, kteří jeho vyplňování zahájí, jej také dokončí. To je v případě takzvaného on-line vyplňování víc než slušné číslo. Všem studentům za vyplnění dotazníku děkujeme. Výsledky výzkumu budou pro nás velmi důležité. Zodpovědnou přípravu reformy terciárního vzdělávání a sociální pomoci studentům si nelze představit bez seznámení se s názory a postoji těch, jichž se týká nejvíce."

O výzkumu

Výzkum studentů českých vysokých škol  probíhá od 24. srpna 2009  v rámci projektu ExternĂ­ odkaz Reforma terciárního vzdělávání a mezinárodního projektu ExternĂ­ odkaz EUROSTUDENT.


K hlavním cílům výzkumu patří zjistit všechny přímé i nepřímé náklady spojené se studiem,  zdroje, ze kterých studenti tyto náklady hradí (rodiče, stipendia a další sociální dávky, vlastní příjmy, půjčky, atd.), jak studenti bydlí a jak jsou s bydlením spokojeni, kolik času jim zabere dojíždění do školy, kolik času věnují studiu, výdělečné činnosti a jiným aktivitám. Výzkum se zaměřuje i na názory studentů na různé formy finanční pomoci (půjčky, stipendia)  a spoluúčasti studentů  (různé formy školného). Řada otázek je věnována participaci studentů na samosprávě a řízení vysokých škol a představám, jak by se studenti na správě škol měli podílet.


Dotazovaní studenti budou mít možnost se v širším kontextu vyjádřit se i k obecnějším otázkám českého vysokého školství a jeho reformy. Velká pozornost je věnována mezinárodní mobilitě studentů, jejich účasti na různých mezinárodních programech, zkušenostem ze studia v zahraničí, plánům na studium v zahraničí a překážkám, které uskutečnění těchto plánů případně brání.  




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze