Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident vyznamenal lékaře

Prezident vyznamenal lékaře

Zdravotnické noviny, 02.11.2009, autor: mč

Medaili Za zásluhy letos převzali:


Profesor Michael Aschermann, přední český kardiolog, průkopník moderních vyšetřovacích a léčebných metod ve svém oboru, autor rozsáhlého vědeckého díla a pedagog, který vychoval mnoho nových lékařských odborníků. Byl dlouholetým předsedou České kardiologické společnosti, dnes je jejím místopředsedou. Je členem řady domácích i zahraničních vědeckých společností a držitelem mnoha vědeckých a pedagogických cen.


Profesor Vladimír Bartoš, významný český internista a diabetolog. Ve své dlouholeté odborné a vědecké praxi se zaměřuje na funkci a choroby slinivky břišní. Jeho jméno je spojeno s Lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v Hradci Králové a s pražským IKEMem. Je autorem rozsáhlého vědeckého díla a zasloužilým pedagogem.


Docent Václav Smetana, přední český ortoped. Vedle úspěšného působení ve svém oboru získal uznání jako organizátor sportovních aktivit zdravotně postižených. Jako úspěšný handicapovaný sportovec se podílel na založení Mezinárodního paralympijského výboru a na rozvoji paralympijského hnutí.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze