Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Co je Nadace Student

Co je Nadace Student

6.11.2009, rubrika: Chytré hlavy pro sever - inzerce, strana: 5



Nadace Student byla založena v roce 1996 z iniciativy soukromých osob a zapsána do rejstříku nadací v roce 1998, přičemž zřizovatelem nadace je První Mostecká a.s.

Účelem Nadace Student je poskytovat finanční pomoc nadaným studentům pro materiální zabezpečení denního studia na středních a vysokých školách. Výběr studentů probíhá na základě srovnatelných informací o jejich prospěchu a morálních vlastnostech. Základní podmínkou pro získání finanční pomoci je ekonomická nedostatečnost uchazeče. Nadace Student tedy podporuje děti ze sociálně slabých rodin v regionu Mostecka.

Za dobu podpory studentů počínaje školním rokem 1998/1999 do současnosti bylo podpořeno celkem 126 studentů. Mezi podporovanými studenty jsou například posluchači Západočeské univerzity, Českého vysokého učení technického, Univerzity J. E. Purkyně, Univerzity Karlovy či Husitské teologické fakulty. Pro letošní školní rok 2009/2010 bylo vybráno 37 studentů. Z toho bylo 18 nových žadatelů a 19 již podporovaných. Měsíční příspěvek činí 1 000Kč u vysokoškoláků a 500Kč u středoškoláků. Správní rada nadace navíc udělila tři mimořádná stipendia ve výši 500 Kč měsíčně za vynikající studijní výsledky.

Finanční podpora se vyplácí na účet studenta na pololetí školního roku, tj. v říjnu a v březnu, což motivuje studenty ke stálému zlepšování studijních výsledků. Kontrola prospěchu probíhá dvakrát v průběhu školního roku, kdy studenti dokládají svůj prospěch vysvědčením nebo indexy. V loňském roce byl zpřísněn průměr známek pro přiznání stipendia na 2,0 a studenti, kteří dosáhli průměru 1,0 byli dodatečně finančně zvýhodněni. V rámci pomoci nadace se jedná o nevázané finanční prostředky, to znamená, že studenti nemusí dokládat využití získaných prostředků a mohou za ně nakupovat učebnice, studijní pomůcky, jídlo, oblečení apod. V posledních letech nadaci výrazně finančně podporuje i Vršanská uhelná a. s.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze