Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Obor aplikovaná chemie, praktické vzdělání pro život

Obor aplikovaná chemie, praktické vzdělání pro život

5.11.2009, rubrika: Jak si vybrat střední školu - Jižní Čechy, Západní Čechy - mimořádná příloha, strana: 32, autor: Marek Přibil a Aleš Jedlička

Díky nové koncepci vzdělávání podle Rámcových vzdělávacích programů je možné vyučovat atraktivní obory, které vyhovují jak požadavkům vysokých škol a univerzit, tak požadavkům chemických a farmaceutických podniků.

Příkladem mohou být nová zaměření oboru aplikované chemie, na jejichž koncepci se podílí Masarykova střední škola chemická, Vysoká škola chemickotechnologická, Přírodovědeckáfakulta UK, Zentiva, Česká rafinérská a další.

Jde o zaměření Syntéza a výroba léčiv, Ochrana životního prostředí a Klinická a toxikologická analýza.

Široké možnosti uplatnění

Absolventi oboru po maturitě mohou pokračovat ve studiu na vysokých školách, které otevírají bakalářské studijní programy se stejným zaměřením, nebo mohou najít výborné uplatnění v praxi, například jako laboranti ve výzkumných ústavech, kontrolních laboratořích, průmyslových podnicích s orientací na chemii, farmacii, petrochemii a dalších.

Toto studium je vhodné pro dívky i chlapce se zájmem o chemii, farmacii, ekologii a přírodní vědy obecně.

Kromě všeobecně vzdělávacích a základních odborných předmětů jednotlivá zaměření nabízejí specializované odborné předměty, jako je například farmakologie, farmakochemie, výroba a syntéza léčiv, klinická a toxikologická analýza, molekulární biologie, toxikologie, ochrana životního prostředí a další. Díky unikátnímu spojení středních a vysokých škol a zástupců zaměstnavatelů lze očekávat velký zájem o absolventy těchto nových zaměření.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze