Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nerezignujte na politická témata, vyzvali studenti

Nerezignujte na politická témata, vyzvali studenti

18.11.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 2, autor: (ČTK)



Studenti z iniciativy Inventura demokracie na včerejším happeningu na pražském Václavském náměstí vyzvali občany, aby nerezignovali na politická témata a více se zapojovali do celospolečenského dění.

Studenty přijel podpořit také exprezident Václav Havel. Podle organizátorů i policie se akce k 20. výročí pádu totalitního režimu zúčastnilo asi 2500 lidí.

„Dneska když se řekne, že něco má politické pozadí, politické souvislosti, tak to zní, téměř jako by to bylo podezřelé. A to není dobré. Politika by měla lidi přitahovat, a ne odpuzovat. To je v obecném zájmu,“ řekl Havel. Podotkl, že si váží studentské iniciativy, aby se všichni občané veřejně angažovali a brali na sebe svůj díl odpovědnosti.

Studenti vyzvali občany, aby nebyli pasivní, nerezignovali na politiku, politická témata a na snahu současný stav změnit.

Inventura demokracie je projektem Studentské unie Univerzity Karlovy, která sdružuje na 1500 studentů. Projekt vznikl s cílem nejen oslavit výročí, ale k 20. výročí sametové revoluce provést i kritickou reflexi společnosti a demokracie, řekl jeden ze zakladatelů iniciativy Jakub Rybář.

Výsledky demokracie jsou podle organizátorů akce „docela varovné“. Studenti upozornili na údajné čtyři nešvary současné demokracie: neregulovaný lobbing, přebujelou poslaneckou či senátorskou imunitu, legislativní přílepky a zpolitizovanost mediálních rad.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze