Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident Klaus zahájil oslavy 20 let od sametu

Prezident Klaus zahájil oslavy 20 let od sametu

17.11.2009, 10:00, pořad: Zprávy




Luboš PROCHÁZKA, moderátor

--------------------

Přeji vám hezké dopoledne. V Česku se naplno rozeběhly oslavy 20 let od sametové revoluce. Připomínáme si ale taky 17. listopad 1939. Více přímo od Hlávkovy koleje v Praze reportérka Frekvence 1 Veronika Pitrová. Zdravím tě.


Veronika PITROVÁ, redaktorka

--------------------

Pěkné ráno. Vzpomínková akce před Hlávkovou kolejí připomněla tragické události rána 17. listopadu roku 1939. Nacisté tehdy obsadili a zavřeli vysoké školy. Studenti a profesoři byli odvlečeni do koncentračních táborů. Při vzpomínkové akci dnes promluvil prezident Klaus. Ten připomněl, že je třeba se z minulosti poučit. Nacismus se podle Klause už nevrátí. Nesmíme si ale myslet, že máme vyhráno. Na tragické události listopadu 1939 zavzpomínal i jeden z pamětníků. Za akademickou obec pak promluvili rektoři Univerzity Karlovy a Českého vysokého učení technického. Před Hlávkovou kolej pak účastníci dnešního setkání položili pietní věnce. Z Hlávkovy koleje Veronika Pitrová, Frekvence 1.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze