Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Výročí 17. listopadu 1989

Výročí 17. listopadu 1989

16.11.2009, 06:00, pořad: Zprávy




Radka STEJSKALOVÁ, redaktorka

--------------------

Už jen jediný den zbývá do dvacátého výročí sametové revoluce v Československu. 17. listopad 1989 ale připomene celá řada akcí už dnes. Například v budově Senátu v Praze začíná výstava Cesta z okovů. Navodit má atmosféru pádu totalitního režimu před 20 lety.


redaktorka

--------------------

Návštěvníci Senátu dostanou jedinečnou příležitost prohlédnout si třeba rukavici Jana Palacha nebo modrý svetr Václava Havla s odznakem Občanského fóra. K vidění bude i vězeňský stejnokroj, uniformy komunistické policie, včetně obušku, nebo odposlouchávací zařízení někdejší Státní bezpečnosti. V úterý pak bude Senát hostit i stejnojmennou mezinárodní konferenci. Na ní vystoupí představitelé parlamentů zemí bývalého socialistického tábora. Pozvánky dostali přední čeští politici a účast přislíbilo všech 15 dalších předsedů parlamentních komor ze středoevropských a východoevropských zemí. V rámci programu taky zavítají na Národní třídu k pomníku studentského pochodu Prahou. 17. listopad 1989 už dnes připomene taky festival Albertov 1989 v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. K vidění budou dokumenty a taky dodnes nepublikované informace z Archivu bezpečnostních složek. A Albertov bude centrem dění i v úterý. Tisíce lidí by se měly zúčastnit průvodu, který půjde ve stopách studentského pochodu z roku 1989 z Albertova na Národní třídu. Tam by měl k lidem promluvit během koncertu i exprezident Havel.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze