Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dvořáková: Evidovali zkoušky bez dokumentace

Dvořáková: Evidovali zkoušky bez dokumentace

20.11.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 4, autor: Marek Přibil



Za skromné účasti poslanců informovala včera školský výbor Sněmovny předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková o dosavadních výsledcích šetření na plzeňských právech.

„Zatím mohu prozradit jen obecné závěry, ke kterým jsme došli,“ sdělila Dvořáková. Podle ní na fakultě zcela selhal kontrolní mechanismus, kolegium děkana se nescházelo.

Za zvláště alarmující Dvořáková považuje, že studijní referentka zapisovala známky zkoušek do elektronického systému školy, aniž by měla k dispozici potřebnou dokumentaci a aniž by si informace ověřila na jednotlivých katedrách. „Stačilo, když student přinesl index,“ upozornila Dvořáková.


Rada VŠ: ministerstvo o situaci vědělo


Rada vysokých škol zaútočila na ministerstvo školství, které prý o situaci v Plzni dlouhodobě vědělo, ale neučinilo žádná opatření. Radě se též nelíbí, „že ministerstvo aféru využívá jako argument pro reformu vysokých škol, která má být koncipována lidmi, kteří se na tomto selhání aktivně podíleli svou nečinností“.

Místopředseda rady Jiří Zlatuška jako příklad uvádí bývalého náměstka ministryně školství, jejího nynějšího poradce a šéfa projektu Bílé knihy terciárního vzdělávání Petra Matějů.

Matějů 16. října prohlásil v ČT: „Já si pamatuji, kdy mně před rokem, dvěma, říkali studenti práv pražských, že to, co se děje v Plzni, je neuvěřitelné. Všichni jsme to věděli.“

Podle Zlatušky by mělo ministerstvo primárně řešit otázku vlastního selhání. Dále upozorňuje, že autorem kapitoly Bílé knihy o managementu je prorektor Západočeské univerzity František Ježek.

„Management univerzity se nestaral ani o dodržování vlastních předpisů, ani o průkaznou evidenci. Petr Matějů jako šéf projektu Bílé knihy podle svých slov o problému rok až dva věděl a neudělal nic. Komplexní reforma VŠ takto připravovaná je řešením v duchu dělání kozla zahradníkem,“ kritizuje Zlatuška.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:41

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze