Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kohák oceněn Akademií věd

Kohák oceněn Akademií věd

19.11.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 3, autor: (ČTK)



Filozof Erazim Kohák považuje ocenění od Akademie věd ČR za ukončení svého návratu do vlasti. Čestnou medaili Za mimořádné zásluhy o vědu, vzdělanost, kulturu a věci veřejné a za přínos pro Akademii mu včera předal předseda Akademie Jiří Drahoš.

Kohák v letech 1948 až 1989 žil v exilu. Desetiletí přednášel na univerzitě v Bostonu. Od roku 1990 do roku 1995 střídavě přednášel v Bostonu a na Univerzitě Karlově. V roce 1995 se vrátil natrvalo. Působí především na Filozofickém ústavu AV a na Filozofické fakultě UK.

Byl členem vedení soc. dem. v exilu a poradcem předsedy Vladimíra Špidly. Řekl, že ho myšlenka soc. dem. nikdy nezklamala, ale mnohokrát lidé, kteří se za sociální demokraty prohlašují.

Za opravdové soc. dem. považuje místopředsedkyni Senátu Alenu Gajdůškovou, Špidlu a europoslance Libora Roučka. U Miloše Zemana si váží, že zachránil české bankovnictví. O předsedovi Jiřím Paroubkovi pouze řekl: „Je stále řádně zvoleným předsedou sociální demokracie.“



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:41

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze