Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři nesouhlasí s návrhem rozpočtu pro vysoké školy

Rektoři nesouhlasí s návrhem rozpočtu pro vysoké školy

3.12.2009, 18:12, pořad: Radiofórum

redaktorka

--------------------

Rektoři nesouhlasí s návrhem rozpočtu pro vysoké školy. Zatímco letos dostali školy 22 miliard korun, v příštím roce by to mělo být necelých dvacet jedna miliard. Univerzity tak prý nebudou moci spolufinancovat vědecké projekty, na které se čerpají peníze hlavně z Evropské unie. Předseda České konference rektorů Petr Fiala navíc tvrdí, že provozní výdaje na studenta klesnou o čtvrtinu a investiční výdaje o víc než 40 procent.


Petr FIALA, předseda České konference rektorů

--------------------

Česká konference rektorů upozorňuje na to, že nedostatek provozních prostředků vysokých školznemožní to, abychom mohli spolufinancovat projekty ze čtvrté prioritní osy operačního programu Věda a výzkum pro inovace, což vážně ohrožuje vůbec naši schopnost čerpat evropské strukturální fondy.


redaktorka

--------------------

Rektoři proto chtějí jednat o navýšení rozpočtu s ministryní školství a premiérem.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze