Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři: Vysokým školám klesne rozpočet o 1,2 miliardy

Rektoři: Vysokým školám klesne rozpočet o 1,2 miliardy

Rektoři: Vysokým školám klesne rozpočet o 1,2 miliardy


Praha 3. prosince 2009 (ČTK) - Vysokým školám se příští rok sníží rozpočet o téměř 1,2 miliardy korun. Novinářům to dnes po jednání s ministerstvem školství řekli rektoři škol. Univerzity tak prý nebudou moci spolufinancovat vědecké projekty, na které se čerpají peníze hlavně z Evropské unie. Navíc prý výdaje na studenta klesnou o čtvrtinu, což ohrozí kvalitu výuky.


Předseda české konference rektorů (ČKR) Petr Fiala ČTK řekl, že zatímco letos dostaly školy 22 miliard korun, v příštím roce by to mělo být jen asi 20,8 miliard. Provozní výdaje na studenta tak prý klesnou o 25 procent, investiční výdaje klesnou o více než 40 procent.


"ČKR důrazně upozorňuje, že nedostatek provozních prostředků vysokých škol znemožní spolufinancování projektů...operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, a tím vážně ohrozí čerpání evropských strukturálních fondů," uvedli rektoři ve svém prohlášení.


Rektoři proto prý budou v nejbližších dnech jednat o navýšení rozpočtu s ministryní školství Miroslavou Kopicovou a premiérem Janem Fischerem. Ten jim přitom již dříve slíbil, že rozpočet vysokých škol udrží na úrovni roku 2009.


Adéla Klimešová mal




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze