Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nadační fond Zdravotník sežene chybějící lékaře

Nadační fond Zdravotník sežene chybějící lékaře

2.12.2009, rubrika: Západní Čechy, strana: 11, autor: (her)

PLZEŇ – Zdravotnická zařízení v Plzeňském kraji se začínají potýkat s nedostatkem personálu. Proto Rada Plzeňského kraje schválila zřízení Nadačního fondu Zdravotník, který by měl napomoci tuto situaci řešit.

„Smyslem je podchycení studentů Lékařské fakulty UK, kteří by měli zájem pracovat v konkrétních zdravotnických zařízeních, a během studií je podporovat. Student by se ale musel zavázat, že po absolutoriu VŠ nastoupí do předem dohodnutého místa, do určitého oboru a tam pak nějaký čas setrvá. Je třeba urychleně jednat, protože např. budeme mít nejmodernější nemocnici v Klatovech, ale hrozí, že bude chybět odpovídající personál. Také v Domažlicích začínají chybět lékaři na interně. Kraj chce proto podchytit prostřednictvím fondu zájem studentů LF již nyní,“ uvedla k tomu hejtmanka Milada Emmerová (ČSSD).

Aby fond mohl začít fungovat, potřebuje 500 tisíc, sto tisíc do něho vloží kraj. Zbylé prostředky by měli doplnit sponzoři.

„O tento typ sponzorství již někteří projevili vážný zájem,“ doplnila Emmerová s tím, že o podporu z fondu by se mohli ucházet studenti do studijního průměru 2. V případě, že by se následně rozhodli do určitého místa nenastoupit, v dohodnutých splátkách by příspěvek z fondu museli vrátit. Zatím ale kraj čeká jednání jak s nemocnicemi, tak s Lékařskou fakultou i sponzory.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:45

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze