Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Seminář k upálení Jana Palacha

Seminář k upálení Jana Palacha

15.1.2009, 12:00, pořad: Zprávy


Kateřina BLECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Zítra uplyne čtyřicet let od smrti Jana Palacha. Už dnes začíná dvoudenní seminář, který k výročí uspořádala Filozofická fakulta Univerzity Karlovy spolu s Národním muzeem. Seminář sleduje Veronika Čermáková. Veroniko, o čem se teď na semináři mluvilo?


Veronika ČERMÁKOVÁ, redaktorka ČT, Praha

--------------------

Hezký den. Tak právě teď končí první diskusní panel semináře k sebeupálení Jana Palacha. Celé dopoledne se neslo v duchu tématu lidské pochodně a se svým příspěvkem vystoupil například spoluautor knihy Jan Palach 69 pan Petr Blažek, který mimo jiné upozornil na to, že některé dokumenty vztahující se k osobě Jana Palacha, byly zveřejněny teprve nedávno. Třeba dopis, který Jan Palach poslal těsně před svou smrtí a ve kterém píše o tom, studenti by měli obsadit budovu Českého rozhlasu. Na odpoledne jsou naplánovány další dva diskusní panely, první začíná o půl druhé a bude se mluvit o Lanu Palachovi a studentském hnutí a o dvě hodiny později budou o činu Jana Palacha diskutovat filozofové a teologové. Tento seminář je veřejný a bezplatný a přestože se všední den, tak jen za dopoledne navštívili nejen přednášky, ale také doprovodný program, tedy nejrůznější filmy k sebeupálení Jana Palacha, desítky lidí především studentů. Ten hlavní program bude samozřejmě probíhat zítra, protože zítra je ten den D, tedy čtyřicet let od sebeupálení Jana Palacha. Cyklus přednášek se přesune z budovy Filozofické fakulty do budovy Národního muzea a vyvrcholí o půl třetí, tedy přesně v hodinu, kdy se Jan Palach upálil před Národním muzeem, pietním aktem a Česká televize bude opět u toho.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze