Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Bohoslužba za Jana Palacha

Bohoslužba za Jana Palacha

16.1.2009, 18:00, pořad: Ozvěny dne


Pavel PROUZA, moderátor

--------------------

V této chvíli začíná vzpomínková bohoslužba na Jana Palacha v kostele Nejsvětějšího Salvátora. Na Starém Městě pražském je i reportérka Radiožurnálu Věra Masopustová. Věro, sešlo se tam hodně lidí a viděla jsi mezi nimi i nějaké známé tváře?


Věra MASOPUSTOVÁ, redaktorka

--------------------

Tak studentský kostel Nejsvětějšího Salvátora se začal plnit už po půl šesté, teď už je jeho loď úplně plná převážně mladými lidmi. Jako hosté tu jsou především zástupci Univerzity Karlovy, jejíž byl Jan Palach studentem. Bohoslužbu celebruje symbolicky páter Tomáš Halík, který organizoval i první requiem za Jana Palacha krátce po jeho smrti v roce 1969. Bohoslužba by měla trvat zhruba hodinu a půl a hned po ní se od kostela Nejsvětějšího Salvátora vydají studentským průvodem se svíčkami k filozofické fakultě. Věra Masopustová, Radiožurnál.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze