Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ekonomickou krizi má prý EU překonat díky vzdělávání a kreativitě

Ekonomickou krizi má prý EU překonat díky vzdělávání a kreativitě


Praha 7. ledna (ČTK) - Ekonomickou krizi může Evropa překonat díky tvořivému přístupu ve vědě a vzdělávání, stejně jako v kultuře a hospodářství. Na dnešním oficiálním zahájení Evropského roku kreativity a inovací v Praze se na tom shodli představitelé EU, kteří mají na starost vzdělávání. Ani kvůli krizi se prý nesmí snížit výdaje na vzdělávání a výzkumu. Znalostní a tvořivá společnost je podle nich to, co Evropu vyvede z krize a pomůže jí obstát v globální konkurenci.


Propagační akce na podporu tvořivého přístupu v životě se budou konat v zemích Evropské unie po celý letošní rok. Podle ministra školství Ondřeje Lišky se musí diskutovat o příkladech dobrých postupů a podporovat tvořivé a umělecké aktivity ve školách i v mimoškolní činnosti. Zároveň ale připomněl, že velkým zdrojem inovací budou technické a matematické znalosti.


Evropa podle Lišky musí nabídnout každému příležitost pro maximální osobní rozvoj, aby obstál na trhu práce. Nezaměstnanost bude totiž podle odborníků z EU dalším důsledkem ekonomické krize. Pokud budou školy kvalitně připravovat na budoucí praxi a spolupracovat již při výuce s profesionály z firem, obstojí absolventi dobře i v praxi.


kli fcz




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze