Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentky, která z vás je nej...

Studentky, která z vás je nej...

8.1.2009, rubrika: Kraj Plzeňský, strana: 4, autor: MARKÉTA SANALLA

VYSOKÉ ŠKOLY Také letos mají studentky Západočeské univerzity možnost přihlásit se do soutěže o nej... českou vysokoškolačku. Organizátoři Miss Academia slibují, že o vítězkách nebudou rozhodovat míry, ale především jejich schopnosti a znalosti


Plzeň - Nemusíte mít míry 90-60-90 a ambice dostat se na světová předváděcí mola a přesto se můžete státMiss Academia. O titulu nejkrásnější vysokoškolačky roku 2009 totiž nerozhodne jen pěkná tvář, ale především schopnosti a znalosti. Jak říkají pořadatelé: Miss Academia je miss, která má (s)mysl. Dnes a zítra máte poslední šanci se přihlásit do letošního ročníku a reprezentovat tak nejen sebe, ale celou Západočeskou univerzitu v Plzni.

„Miss Academia je soutěž krásy a inteligence, pořádaná v rámci celé České republiky. Přihlásit se mohou všechny studentky prezenční formy studia na vysoké nebo vyšší odborné škole na území České republiky. V této již tradiční soutěži opravdu nezáleží na věku, stavu, národnosti a už vůbec ne na tom, kolik centimetrů měří finalistka v pase,“ říká Anna Zapletalová, tisková mluvčí soutěže.

„Krása pro nás není souhra čísel, ale celé osobnosti. Nehledáme umělé ideály dnešní doby, hledáme dívku, která ukáže, že hlavní roli hraje půvab, inteligence a charisma. Všechny tyto vlastnosti totiž mají pro skutečný život obrovský význam,“ doplňuje Anna Zapletalová.

Registrační kampaň probíhá on-line na webových stránkách, kde se také soutěžící dozví další zajímavosti a důležité informace o soutěži.

Přihlašovací formulář najdete na webových stránkách soutěže www.missacademia.cz. „Na těchto stránkách budou moci zájemci od 16. února hlasovat pro nejsympatičtější soutěžící, která potom získá titul Miss Academia on-line,“ upřesňuje mluvčí soutěže.

A jak vůbec vybírání miss probíhá? „Z přihlášených adeptek v rámci náborových kol soutěže se pečlivě vybírají „nej“ účastnice. I letos se první předkolo uskuteční v Praze a druhé v místě vzniku soutěže, ve Zlíně. V rámci každého regionálního kola bude vybráno 10 dívek - celkem tedy 20, z nichž bude podle konečného počtu bodů vybrána závěrečná desítka. Na tu čeká 1. dubna 2009 vMěstském divadle Zlín boj o titul,“ vysvětluje Anna Zapletalová. Letošní ročník soutěže o „nej“ vysokoškolačku České republiky přišel s velmi zajímavou nabídkou. Nejen, že budou mít diváci opět možnost zvolit si svou Miss on-line, ale tentokrát dokonce sami rozhodnou o tom, jak bude vypadat její korunka. „Chceme takto soutěž více přiblížit divákům a všem studentům - je přece realizovaná pro ně. Pokud tedy máte jakoukoliv představu, zašlete nám svůj návrh na adresu korunka@missacademia.cz,“ doplňuje Sandra Čermáková, jedna zmanažerek soutěže.

Poslední termín zaslání návrhu je stejný jako uzávěrka přihlášek do soutěže, tedy 9. ledna. Ze všech takto obdržených materiálů bude poté vybrán jeden, podle kterého studentky designu obuvi a doplňků Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připraví skutečnou korunku.

„Vítězného autora vyhlásíme 1. února 2009 a samozřejmě odměníme velmi atraktivní cenou,“ doplnila Sandra Čermáková.

Počátky soutěže Miss Academia mají kořeny již v roce 1997. V letech 1998 – 2000 pořádali klání studenti Institutu reklamní tvorby a marketingových komunikací. O korunku bojovaly studentky obou tehdejších zlínských fakult. V roce 2001 přišel velký zlom v organizaci soutěže: poprvé se jí totiž zúčastnila dívka studující mimo Zlín, Lucie Pletichová, která tento ročník i vyhrála. Její úspěch vedl pořadatele k myšlence realizovat soutěž na celorepublikové úrovni.

Titul Miss Academia ČR 2008 si odnesla studentka Univerzity Karlovy Martina Trnková, titul první vicemiss vybojovala Michaela Macková, studentka financí na Mendlově univerzitě v Brně a druhou vicemiss byla zvolena Martina Jiříčková, studentka Masarykovy univerzity v Brně.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze