Testovací web


  Rychlé vyhledávání


        Tvořivost a inovace budou evropským mottem pro rok 2009

Tvořivost a inovace budou evropským mottem pro rok 2009

Praha 7. ledna (ČTK), autor: kli mkv

Podpora tvořivosti a inovace bude mottem Evropské unie pro rok 2009. V rámci tohoto předsevzetí se uskuteční ve všech evropských zemích mnoho propagačních a osvětových akcí určených široké veřejnosti, ale zejména mladým lidem a učitelům. Tématy veřejných diskuzí budou například kulturní rozmanitost, vzdělávání a informační technologie jako zdroj kreativity. Rok tvořivosti a inovací dnes v Praze oficiálně zahájí zástupci EU pro vzdělávání spolu s českým ministrem školství Ondřejem Liškou.      

Mluvčí ministerstva školství pro předsednictví Tomáš Bouška dnes ČTK řekl, že některá témata evropského roku se budou prolínat s prioritami České republiky při předsedání EU. Češi chtějí v tomto půlroce v unii prosazovat myšlenku konkurenceschopné Evropy bez bariér.      

Témata společná pro české předsednictví a evropský rok kreativity uvedl Bouška na příkladu světové ekonomické krize. Hledání jejího řešení je podle něj příležitostí, jak zviditelnit nutnost investic do vzdělávání a rozvoje tvořivého myšlení. Jen díky rozvoji lidského potenciálu si prý může Evropa dál udržet svou konkurenceschopnost.      

Tradice vyhlašování hlavního tématu roku funguje v EU od roku 1983. Heslem loňského roku byl interkulturní dialog.     



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze