Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Právnická fakulta UK letos vsadila na SCIO

Právnická fakulta UK letos vsadila na SCIO

6.1.2009, rubrika: Jak se dostat na VŠ, strana: 4, autor: Marek Přibil ; (map)

Přijímací řízení se na Právnické fakultě UK v Praze se často měnilo. Letos je nahrazeno Národní srovnávací zkouškou o dvou modulech: Obecné studijní předpoklady (OSP) a Základy společenských věd (ZSV).

Tato forma je bohužel pro studenty jedna z nejdražších. Kromě povinného poplatku fakultě ve výši 599 Kč (zahrnuje pouze administrativní náklady) musí student platit za každý pokus OSP (394 Kč) a ZSV (394 Kč).

Povinnou součástí přijímacího řízení na Právnickou fakultu MU v Brně je Test studijních předpokladů (TSP). Hlásí-li se uchazeč na více oborů (či fakult) MU, absolvuje v daném roce test pouze jednou. Výsledky budou započteny ke všem přihláškám, pro které je TSP relevantní (viz str. 2).

Přihláška na MU stojí 400 Kč a lze ji podat jen elektronickou formou na http://is.muni.cz/ prihlaska. Termíny pro přijímací testy TSP v Brně jsou: 9., 10. a 11. května (sobota až pondělí).

Přijímací zkouška pro obory magisterské studium Právo nebo bakalářské studium Veřejná správa na Právnické fakultě v Plzni je shodná. Uchazeč, který podal přihlášku na oba obory, vypracuje při přijímacím řízení pouze jeden test, který bude hodnocen pro potřeby každého studijního oboru zvlášť.

Přijímací řízení sestává z testů z historie, logiky, všeobecného přehledu a psychologického testu. Je písemné. Při hodnocení nebude přihlíženo ke středoškolskému prospěchu ani k výsledkům maturitní zkoušky a jazykovým znalostem uchazeče. Fakulta uveřejnila pouze jeden starý přijímací test z roku 2000, který najdete na studentském portálu http://prijimacky. plzen.juristic.cz.

Termín přijímací zkoušky je 11., 12., 15. a 16. června 2009, poplatek za přijímací řízení činí 500 Kč.

Pro magisterský obor Právo na Právnické fakultě v Olomouci je nově nahrazeno přijímací řízení Národní srovnávací zkouškou.

Ostatní bakalářské obory mají přijímací řízení formou dvou písemných testů. Zahrnují otázky z logiky, psychodiagnostiky, dějepisu, společenskopolitického a všeobecného přehledu.

Přihlášky se podávají poštou do 28. února nebo elektronicky na https://newportal.upol.cz /wps/portal/prihlaska. Poplatky za přijímací řízení činí pro bakalářské obory 500 Kč a pro magisterský obor Právo 300 Kč.

Termíny přijímacího řízení najdete na www.upol.cz/fakul ty/pf/prijimaci-rizeni.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze