Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vinohradské kardiocentrum mezi nejlepšími v Evropě

Vinohradské kardiocentrum mezi nejlepšími v Evropě

26.1.2009, rubrika: Střední Čechy, strana: 4, autor: (mhe)

Praha - Péči, jaká se dostává lidem s nemocným srdcem například ve skotském Edinburghu či švédském Stockholmu, dostávají i pacienti pražské vinohradské nemocnice. Tvrdí to američtí odborníci, kteří zařadili vinohradské kardiocentrum mezi osm nejlepších v Evropě.

„Výběr nejúspěšnějších kardiologických center provedl prestižní časopis Circulation, který je nejuznávanějším odborným časopisem v tomto oboru na světě,“ vysvětlila mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková.

Při hodnocení se odborníci zaměřili nejen na kvalitu práce lékařů, ale i na úroveň výzkumu, který v centrech probíhá. „Kardiocentrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy koordinuje celou řadu prestižních výzkumných projektů celosvětově proslavených pod akronymem PRAGUE clinical trials,“ řekl vedoucí lékař Petr Widimský.

Kardiocentrum vinohradské nemocnice bylo založeno v roce 1996, ročně jím projde přes pět tisíc pacientů.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:14

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze