Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzity dostanou miliardu navíc

Univerzity dostanou miliardu navíc

9.12.2010, rubrika: Česká republika, strana: 14, autor: (kp)



Praha – Vysoké školy si příští rok nesáhnou až na dno. Umožní to dohoda premiéra Petra Nečase, ministra školství Josefa Dobeše a šéfa České konference rektorů Petra Fialy. Podle ní bude rozpočet vysokých škol na příští rok posílen o jednu miliardu korun. Tyto peníze posílí kvalitu na vysokých školách a nepůjdou do normativní části rozpočtu. Dodatečné navýšení rozpočtu umožnila dobrá ekonomická situace České republiky. Rozpočet vysokých škol na rok 2011 zaznamená i přes uvedené navýšení propad o 1,3 miliardy korun. Chybějící částku bude ministerstvo školství krýt z prostředků fondů Evropské unie. „Slíbená miliarda korun sice nemůže nahradit očekávaný deficit veřejných financí pro vysoké školství, rozhodnutí premiéra přesto rektoři vítají,“ zdůraznil Fiala.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze